Braiseret grønkål
Her i juletiden er der mange der spiser god gammeldags syltet rødkål, men rødkålens grønne søster har også en masse at byde på. Ikke mindst en masse sunde vitaminer og mineraler. Nedenstående opskrift er super nem, sund og lækker og er et godt bud på en sund sideret til julemiddagen eller julefrokosten.
ingredienser:
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk kokosnøddeolie
4,5 dl grønsagsboullion
1 spsk rødvinseddike
salt og peber efter smag
opskrift:
1. Hak løg og hvidløg. Skyl grønkålen og skær den ud i rustikke stykker. Husk at fjern alle de tykke stilke.
2. Sauter løgene ca. 5 minutter i olien, så snart de er blevet gennemsigtige tilføjes hvidløgene og du sauterer videre i ca. 30 sekunder.
3. Tilføj herefter kålen og lad den sauterer et minut eller to, indtil bladene begynder at trække sig sammen.
4. Tilføj herefter boullionen, skru ned på lavt blus og lad kålen stå og simre i ca. 45 minutter under låg.
5. Når kålen er dejlig mør, smages den til med salt, peber og rødvinseddike.
Velbekomme
Ingen kommentarer endnu